Procedure voor, tijdens en na de kraamzorg

Voor de kraamzorg

Als ik bij jou mag kramen is het verstandig om met mij contact op te nemen. Dit kan via het contactformulier of telefonisch. We spreken dan een aantal dingen af en je kunt contact op nemen met een van de kraambureaus. Omdat ik een ZZPer ben, ben ik verbonden aan een aantal kraambureaus. Hierdoor moet het aanmelden via het bureau, maar verder zal ik er voor jou zijn om al je vragen te beantwoorden en advies te geven. Ongeveer 4 weken voordat jij bent uitgerekend kom ik gezellig een kopje koffie bij je drinken. Zo leren we elkaar kennen en weet jij met wie je te maken krijgt. 

Tijdens de kraamzorg

Tijdens de kraamzorg krijg jij alle informatie die je nodig hebt en geef ik je graag advies over verschillende onderwerpen. Door mijn 20 jaar ervaring heb ik veel kennis verworven en veel in de praktijk meegemaakt. Hierdoor weet ik dat net bevallen vrouwen graag informatie ontvangen over hoe ze hun kind de eerste weken moeten opvoeden, wat normaal is qua ontlasting en tips bij borstvoeding of flesvoeding. Daarom krijg jij per dag een aantal onderwerpen die ik heb uitgewerkt, hierin staat informatie maar ook praktische tips. Hierdoor krijg je niet alle informatie in één keer (wat bij de meeste kraambureaus wel zo is) en kun je alles rustig doorlezen. Je krijgt ook alleen informatie die op dat moment van belang is, zodat je geen dingen te lezen krijgt die later pas van toepassing zullen zijn. 

Na de kraamzorg

Tijdens de kraamzorg wordt er altijd een korte evaluatie gedaan. Hoe vind jij dat het gaat? Wat zijn je verwachtingen en heb ik deze waar gemaakt? Maar na de kraamzorg wordt er een uitgebreidere evaluatie gedaan. Deze kan worden ingevuld en worden opgestuurd naar het kraambureau waar ik mee samen werk. Zij weten dan dus ook of ik mijn werk goed heb gedaan en wat mijn plus- en verbeterpunten zijn. 

Mariëlle de Bruijn

  • Kraamverzorgster
  • 12-05-1974
  • Wijk bij Duurstede
  • 2 kinderen
  • 06 - 38 04 11 03